Obrt Kolar

Garažna vrata

Ograde

Motori i automatika

pvc i alu stolarija

Ostalo


Garažna vrata (sekcijska garažna vrata, segmentna garažna vrata)

garažna vrata

Dva su tipa garažnih vrata koje nudimo : industrijski i garažni tip. Paneli kod industrijskog tipa sekcijskih garažnih vrata proizvedena su od kvalitetnog dvostrukog pocinčanog čeličnog lima ispunjena toplinskom izolacijom poliuretana 40mm sa prekinutim termo-mostom i završnim slojem plastifikacije.

Oba tipa garažnih vrata se sastoje od nekoliko panela (zavisno od visine otvora).

Vodilice i pribor potrebni za izradu vrata proizvedeni su od pocinčanog čelika, te ih nije potrebno održavati i bojati.

Mogućnost daljinskog ili ručnog podizanja ( varijanta sa ili bez motora).

Paneli od kojih se izrađuje industrijski tip garažnih vrata isti su kao i paneli od kojih izrađujemo industrijska vrata ( garancija čvrstoće i dugovječnosti ).

Modeli
model "KOCKA"
model "CRTA"

Mogućnost ostakljivanja (ubacivanje staklenih segmenata u panele)
čista stakla
u obliku sunca
u obliku križića


Modeli kocka

sekcijska garažna vrata kocka

sekcijska garažna vrata

- sekcijska garažna vrata
- model "KOCKA"
- ostakljena u obliku sunca
Detaljnije garažna vrata - model kocka

- sekcijska garažna vrata
- model "KOCKA"

Modeli crta

sekcijska garažna vrata crta vrata za garažu

- sekcijska garažna vrata
- model "CRTA"
- model crta je moguće napraviti do 7 m širine
Pogledajte više garažna vrata - model crta

Članci:
Paneli za garažna vrata
Održavanje garažnih vrata
Sekcijska garažna vrata
Tehničke karakteristike panela garažnih vrata
Prednosti garažnih vrata

- sekcijska garažna vrata
- model "CRTA"

GARAŽNA VRATA I ODRŽAVANJE
Ukoliko ih pravilno održavamo, garažna vrata mogu nam trajati poprilično dugo. Za primjer - među prvim garažnim vratima koja smo namontirali su bila ona na privatnoj garaži kod naše kuće, koja danas,nakon 15-ak godina jako dobro izgledaju i funkcioniraju a namontirana su davne 1996. godine! Dakle, pravilno namontirana i godinama održavana kvalitetna garažna vrata mogu potrajati vrlo vrlo dugo.

PANELI ZA GARAŽNA VRATA
Paneli od kojih izrađujemo garažna vrata ispunjena su tvrdo prešanim poliuretanom. Prednosti takvog materijala su dobra izolacijska svojstva, ne trunu, ne podržavaju razvoj plijesni i gljivica, bez mirisa su i otporni na vlagu. Paneli su 42 milimetra debljine što pruža izvrsna dobra izolacijska svojstva.


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE PANELA
Debljina 42 mm, Težina 5,56 Kg/m , 11,12 Kg/m2, Tolerancija: Debljina: +/-2, Dužina: +/-5, Nagib: +/-2, Neusklađenost: +/-2, Reakcija Klasa požara: 0-2, Akustička apsorpcija: RW(C;Ctr)=23(-2;-3) dB


PREDNOSTI GARAŽNIH VRATA
Prilagodljiva svim otvorima, udobniji ulazak u garažu, širi prolaz, bolje brtvljenje garažnih vrata, brže otvaranje, minimalno održavanje, kvaliteta povećava trajnost vrata, povećana sigurnost, atraktivan i moderan izgled.Uvjeti za ugradnju garažnih vrata
uvjeti za ugradnju garažnih vrata Skica garaže gledano iznutra, vrata se ugrađuju na vodilice s unutarnje strane garaže.

Potrebni uvjeti za ugradnju garažnih vrata:

Bočni zidovi oznaka C(L) i C(D) = minimalna širina 10cm
Nadvoj oznake D = minimalna širina nadvoja mora biti 20 cm za ugradnju vrata sa motorom te 20 cm za ugradnju vrata bez motora
Oko nadvoja i kod bočnih zidova ne smiju biti prepreke koje bi smetale ugradnji vodilica za vrata i nosača za opruge
Pod stropom ne smije također biti prepreka tipa grede, razne instalacijske cijevi i slično.Sekcijska garažna vrata
U našoj ponudi imamo nekoliko vrsta garažnih vrata. Jedna i po nama najkvalitetnija od svih su i sekcijska garažna vrata ili segmentna termo izolirana vrata. Rade na principu podizanja izoliranih panela po specijalnim vodilicama gdje se podižu pod strop. Gibanje koje odrađuju bi bilo grubo rečeno iz okomitog u vodoravan položaj pomoću prijenosnog sustava pokretanog od strane posebnog motora ili na ručni pogon. Sekcijska garažna vrata izrađuju se u različitim bojama i modelima. Najčešća tvornička boja je bijela , ali segmentna garažna vrata je moguće dobiti u svim ral bojama. Sekcije ili segmenti garažnih vrata mogu biti sa reljefnim pravokutnim oblicima (pogledajte model kocka) kao i sa okomitim prozirnim (tzv. staklo) elementima. Ako je potrebno u veća vrata moguće je ugraditi dodatni prolaz za pješake - takozvana vrata u vratima.