Obrt Kolar

Garažna vrata

Ograde

Motori i automatika

pvc i alu stolarija

Ostalo


Garažna vrata Zadar (sekcijska garažna vrata, segmentna garažna vrata)garažna vrata

Garažna vrata Zadar je poslovnica 30 godina stare tvrtke Kolar koja je specijalizirana za rješenja, prodaju i montažu garažnih vrata, motora i automatike. Najčešće radimo na području grada Zadra, Zadarske županije, Ličko Senjske županije i Šibensko Kninske županije. U spektru naše djelatnosti je servis i održavanje garažnih vrata.


Naša garažna vrata su proizvedena od dvostrukog pocinčnog čeličnog lima ispunjena toplinskom izolacijom poliuretana 40mm sa prekinutim termo-mostom i završnim slojem plastifikacije. Vodilice i pribor izrađeni su od pocinčanog čelika, te ih nije potrebno održavati i bojati.
Paneli od kojih izrađjemo garažna vrata isti su kao i paneli od kojih izrađjemo industrijska vrata (garancija čvrstoće i dugovječnosti).
U kompletu s garažnim vratima dolazi i motor sa dva daljinska upravljača. Po želji moguće naručiti više daljinskih upravljača.


Sva garažna vrata radimo po mjeri!

Modeli
model "JEDNA CRTA" - jedna vodoravna crta po sredini panela
model "VIŠE CRTA" - više vodoravnih crta po sredini svakog panela

Mogućnost ostakljivanja (ubacivanje staklenih segmenata u panele)
čista stakla, dvostruko pleksi staklo i plastificirani okvir (prozori su fiksni i ne otvaraju se)


Mogućnost izbora boja

bijela, smeđa, srebrna i antracit
boja drveta - zlatni hrast i orah

Za sva pitanja (vezano uz cijene, dimenzije i sl.) obratite nam se direktno informativnim upitom na e-mail: kolar.davor@gmail.com ili pozivom predstavništvo Zadar: Tel: +385 (0) 92 3040 616

Modeli JEDNA CRTA

garažna vrata zadar srebrna jedna crta

sekcijska garažna vrata jedna crta

- sekcijska garažna vrata
- model "JEDNA CRTA" , boja SREBRNA

- sekcijska garažna vrata
- model "JEDNA CRTA", boja ANTRACIT

Modeli VIŠE CRTA

sekcijska garažna vrata crta vrata za garažu

- sekcijska garažna vrata
- model " VIŠE CRTA", boja BIJELA
- model više crta je moguće napraviti do 7 m širine
Pogledajte više garažna vrata - model više crta

- sekcijska garažna vrata
- model "VIŠE CRTA", boja BIJELA

Toplinski izolirana sekcijska garažna vrata se podižu po vodilicama pod strop. Ova garažna sekcijska vrata dugotrajno su rješenje, jednostavno za korištenje.

Otvaranje i zatvaranje se vrši jednim klikom na daljinski upravljač, sigurna su u radu jer klize u vodilicama, tiha jer klize po plastičnim kotačićima. Montiraju se na unutarnju stranu zida i ne zauzimaju puno čistog otvora.

Toplinska izolacija ispunjena poliuretanskom bazom ovijena dvostruko pocinčanim čeličnim limom koji je plastificiran za dugotrajno i jednostavno održavanje.

Ovakav tip vrata vrlo je dugotrajan, izdržljiv na vanjske utjecaje, ne zahtijeva bojanje, u slučaju eventualnog zaprljanja se prebrišu vlažnom krpom. Održavanje bi bilo slično kao kod PVC stolarije. Završni plastificirani sloj ima izgled kore naranče.

Vrata mogu imati jednu ili više vodoravnih linija raspoređenih po panelima. Sekcije su vrlo čvrste, završni profili su nehrđajući aluminijski, a bočni limovi čelični i galvanizirani te se time osigurava dugotrajna upotreba. Sve komponente, sekcije i dijelovi koji se ugrađuju posjeduju certifikate kvalitete.


Svojstva toplinski izoliranih garažnih vrata:
Sekcijska garažna vrata i industrijska vrata su termoizolirana, dvostruki pocinčani lim sa završnim slojem plastifikacije.

Ispuna tvrdo prešani poliuretan debljine 40 mm, toplinska izolacija s visokim koeficjentom toplinske vodljivosti k=0,500 W/m2K što je jednako termoizolaciji mineralne vune debljine preko 80mm. Toplinska vodljivost opisuje kako toplina prolazi kroz tvari te ovisi o gustoći, strukturi, vlažnosti i temepraturi.

Paneli posjeduju "finger guard" zaštitu od prignječenja prstiju za maksimalnu sigurnost.

Donji panel/sekcija završava aluminijskim "U profilom" te podatnom gumom koja štiti od utjecaja izvana te ima svojstvo brtvljenja.

Osovina s cjevastom šipkom za dobro podnošenje opterećenja.

Aluminijski bubnjevi s upletenim čeličnim sajlama.

Pribor za ugradnju, panti i vodilice su od pocinčanog čelika.

Motori se ugrađuju prema kvadraturi površine vrata i prema sili koja je potrebna za podizanje. U kompletu s motorom dolaze dva daljinska upravljača.

GARAŽNA VRATA I ODRŽAVANJE
Ukoliko ih pravilno održavamo, garažna vrata mogu nam trajati poprilično dugo. Za primjer - među prvim garažnim vratima koja smo namontirali su bila ona na privatnoj garaži kod naše kuće, koja danas,nakon 15-ak godina jako dobro izgledaju i funkcioniraju. Dakle, pravilno namontirana i godinama održavana kvalitetna garažna vrata mogu potrajati vrlo vrlo dugo.

PANELI ZA GARAŽNA VRATA
Paneli od kojih izrađujemo garažna vrata ispunjena su tvrdo prešanim poliuretanom. Prednosti takvog materijala su dobra izolacijska svojstva, ne trunu, ne podržavaju razvoj plijesni i gljivica, bez mirisa su i otporni na vlagu. Paneli su 42 milimetra debljine što pruža izvrsna dobra izolacijska svojstva.


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE PANELA
Debljina 42 mm, Težina 5,56 Kg/m , 11,12 Kg/m2, Tolerancija: Debljina: +/-2, Dužina: +/-5, Nagib: +/-2, Neusklađenost: +/-2, Reakcija Klasa požara: 0-2, Akustička apsorpcija: RW(C;Ctr)=23(-2;-3) dB


PREDNOSTI GARAŽNIH VRATA
Prilagodljiva svim otvorima, udobniji ulazak u garažu, širi prolaz, bolje brtvljenje garažnih vrata, brže otvaranje, minimalno održavanje, kvaliteta povećava trajnost vrata, povećana sigurnost, atraktivan i moderan izgled.Uvjeti za ugradnju garažnih vrata
uvjeti za ugradnju garažnih vrata Skica garaže gledano iznutra, vrata se ugrađuju na vodilice s unutarnje strane garaže.

Potrebni uvjeti za ugradnju garažnih vrata:

Bočni zidovi oznaka C(L) i C(D) = minimalna širina 10cm
Nadvoj oznake D = minimalna širina nadvoja mora biti 20 cm za ugradnju vrata sa motorom te 20 cm za ugradnju vrata bez motora
Oko nadvoja i kod bočnih zidova ne smiju biti prepreke koje bi smetale ugradnji vodilica za vrata i nosača za opruge
Pod stropom ne smije također biti prepreka tipa grede, razne instalacijske cijevi i slično.


Sekcijska garažna vrata
U ponudi imamo nekoliko različitih vrsta garažnih vrata. Jedna i po nama najkvalitetnija od svih su i sekcijska garažna vrata ili segmentna termo izolirana vrata. To su 40 mm toplinski izolirana vrata. Rade na principu podizanja panela po specijalnim vodilicama gdje se podižu pod strop. Gibanje koje odrađuju bi bilo grubo rečeno iz okomitog u vodoravan položaj pomoću prijenosnog sustava pokretanog od strane posebnog motora ili na ručni pogon. Sekcijska garažna vrata izrađuju se u različitim bojama i modelima. Najčešća tvornička boja je bijela , ali segmentna garažna vrata je moguće dobiti i u bojama smeđa, antracit, srebrna, te u boji drveta ili nekoj od drugih RAL boja. Sekcije ili segmenti garažnih vrata mogu biti s jednom crtom po sredini panela (pogledajte modele "JEDNA CRTA") kao i sa više crta (pogledajte modele "VIŠE CRTA").


Za sva pitanja (vezano uz cijene, dimenzije i sl.) obratite nam se direktno informativnim upitom na e-mail: kolar.davor@gmail.com ili pozivom predstavništvo Zadar: Tel: +385 (0) 92 3040 616

Fill out my online form.


Sekcijska garažna vrata