Obrt Kolar

Garažna vrata

Ograde

Motori i automatika

Strojevi za pvc i alu stolariju

Ostalo


Staklene ograde - KolarStaklene ograde - hit u modernoj arhitekturi i široka primjena.

Primjena staklenih ograda najviše u eksterijeru, ali isto tako i u interijeru.

Vanjske staklene površine rade se u kombinaciji sa inoxom ili aluminijem od kojeg se izrađuju stupovi i rukohvati koji čine nosivu konstrukciju ograde.

U posljednje vrijeme se zbog vizualnog efekta čistoće prostora jako puno rade samostojeće staklene ograde koje se fiksiraju u podnu aluminijsku ili čeličnu konstrukciju ili točkasto spajaju spiderima.

U ponudi je nekoliko različitih sistema elemenata potrebnih za montažu staklenih ograda. Najčešće se radi o staklu debljine 16 ili 20 mm (8+8 ili 10+10mm). Staklene ograde moraju zadovoljavati sigurnosne kriterije ovisno o položaju i funkciji na objektu. Minimalnu sigurnost pruža laminirano staklo, a sve češće je potrebno da staklo, osim laminiranog, mora biti i kaljeno. Kombinacijom ova dva postupka dobije se vrhunska kvaliteta uz ogromnu sigurnost.

O tehnologiji laminiranih i kaljenih stakala:


Laminirano staklo je sastavljeno od dva ili više stakala zajedno povezanih PVB folijom. Postupak se odvija pri visokoj temperaturi i pritisku. PVB folija između stakala najčešće je prozirna ali može biti i u boji. Između stakala se može staviti jedan ili više slojeva folije. Laminirati se mogu i odgovarajuća ornamentna stakla, stakla za toplinsku i sunčevu zaštitu, žičana stakla, sigurnosna kaljena stakla i djelomično kaljena stakla. Laminirano staklo se u slučaju loma ne raspršuje već ostaje vezano PVB folijom te tako i dalje pruža zaštitu.


Kaljeno staklo postaje višestruko čvršće i tvrđe od normalnog stakla (do 5 puta čvršće od normalnog stakla). U slučaju loma kaljeno se staklo rasprši u mnogo sitnih komadića sa tupim rubovima, čime se sprječavaju eventualne ozljede. Staklo se zagrijava do granice plastičnosti na približno 600°C nakon čega se naglo hladi zrakom. Staklo tako dobiva visoku mehaničku i termičku otpornost. Sigurnosno kaljeno staklo nakon termičke obrade više se ne može obrađivati. Sve obrade, rezanje, brušenje i bušenje moraju se obaviti prije kaljenja.

 

Staklene ograde


- Staklene ograde

- Montaža i izrada staklenih sistema za ograde


 


 


 

 


 

 


 

 


U ponudi imamo i druge ograde